Forum Casa Apicultorilor

Ghid pentru siguranta platilor si tranzactiilor online

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian

  • ****
  • 293
  • +19/-4
  • Ialomita
Re: Ghid pentru siguranta platilor si tranzactiilor online
« Răspuns #5 : Ianuarie 03, 2016, 02:14:38 a.m. »
Multumesc Iulian!
Acum am instalat Avira Rescue, tocmai imi expirase Mc Afee,
Se pare ca ati inteles gresit ce v-am explicat.   :(

Puterea de scanarea ale solutiilor antivirus prezentate nu vine din faptul ca se instaleaza intr-un sistem de operare Windows, din contra asta e o mare vulnerabilitate si antivirusul poate fi compromis in acest mod .
Specialisti de la firmele ce produc antivirusi s-au gandit cum sa faca sa scaneze mai eficient un calculator.
S-au gandit ei ca in momentul cand un calculator (initializeaza) porneste in acel moment incep sa functioneze si virusii iar cei mai puternici dintre ei s-ar putea " feri " cumva de actiunea antivirusului .


Eu personal ma mai ocup de calculatoarele cunostiintelor si am intalnit situatii cand descarcam un antivirus de pe net undeva pe desktop sa zicem si cand dadeam sa il instalez acesta disparea ca prin farmec pentru ca era sters de virusi. Am crezut poate am gresit eu locatia descarcarii asa ca am repetat de 3-4 ori si mereu se intampla aceasi chestie
Altadata am intalnit situatii in care descarcam antivirusul il instalam si cand dadeam sa il pornesc era dezinstalat de virusi. Deci daca au aceasta putere sa faca de capul lor astfel de operatiuni pentru a se proteja de antivirus este logic ca au puterea si sa se ascunda de actiunea de scanare a unui antivirus .


Dar sa revenim la specialisti in it si la ce s-au gandit ei.

Oare ar fi posibil sa facem cumva sa scanam un calculator fara a initializa sistemul de operare si implicit a trezi si virusii la viata ?

Da este posibil apeland la ajutorul unui alt sistem de operare din exterior ce are o alta arhitectura si nu permite initializarea virusilor de pe sistemul afectat in schimb permite functionarea si actiunea de scanarea a unui antivirus asupra sistemului virusat.

Pe acel fisier .iso exista un sistem de operare ( + un antivirus) de sine statator care functioneaza de pe CD si se incarca temorar in memoria ram a calculatorului fara insa a se instala permanent pe hardiscul calculatorului ce se vrea fi scanat de virusi.

Aceasta caracteristica se numeste mod live si apartine unor sisteme de tip Linux care pot functiona de pe CD sau stic USB in scop demonstrativ  pentru al scuti pe utilizator de deranjul instalarii pe hardisc apoi sa constante ca nu ii place sau nu functioneaza corespunzator pe acel tip de calculator.

Specialisti de la firmele de antivirusi s-au folosit de aceasta caracteristica a unor sisteme linux pentru a modifica un astfel de sistem si  a crea o " unealta " foarte eficienta cu care sa fie scanate mai eficient calculatoarele ce au instalat pe ele Windows.

Din moment ce " aceasta unealta " nu se instaleaza permanent pe calcualtor iar virusii nu au puterea sa modifice datele fizice scrise pe CD practic acel CD nu se poate virusa niciodata indiferent de puterea unui virus .

Si chiar daca prin absurd intr-o sesiune de lucru virusi se adapteaza cumva la arhitectura diferita a " uneltei " si incearca sa o viruseze e de ajuns o repornire si de pe CD se reincarca o alta versiune originala nevirusata a " uneltei " .

De acea aceasta " unealta " este perfecta pt internet Banking pt ca nu conteaza pe ce site-uri ( XXX, jocuri pt copii) a intrat calculatorul si ce virusi sunt prezenti in calculator.

Sa va mai arat inca ceva, virusi adusi de la alti pe stic-uri, virusi care iti trimit mesaje pe mess cu link-uri, virusi care sunt inactivi si se vad cu ochiul liber si pot fi stersi pur si simplu fara sa mai fie nevoie sa ii scanezi cu un antivirus.
« Ultima Modificare: Ianuarie 03, 2016, 03:08:02 a.m. de Iulian »
Sa învatam apicultura=> www.librarie.net/c/82/apicultura

Offline Elena

  • *****
  • 968
  • +23/-2
  • Iubesc viata, natura, oamenii si "fetitele" mele!
Re: Ghid pentru siguranta platilor si tranzactiilor online
« Răspuns #6 : Ianuarie 03, 2016, 10:59:29 a.m. »
   Aha, acum am citit atent ce mi-ai scris si am inteles ce zici! Era mai demult antivirusul F-prot, care il puneai pe disketta si din bios butarea intai pe A: adica unitatea de floppy, antivirusul lucra sub MS-DOS, astfel devirusa inclusiv Windows-ul, acum am putea pune pe stick sau CD un antivirus sub alt sistem de operare. E logic ce-ai scris, doar asa ar putea sterge virusii "inteligenti" creati in prezent. Acum recitesc primul tau mesaj ca nu am fost atenta si l-am citit pe deasupra!
Campulung Moldovenesc


Dumnezeu e în toate, oriunde si oricând, deci, iubiti-L!!! 
Fiecare noua zi este o binecuvantare; multumeste, bucura-te si traieste intens fiecare clipa, nu stii cate mai sunt!